Μια εκλεκτή πρόταση για ένα ιδιαίτερο brunch με scrambled eggs και ελληνική Γραβιέρα Παλαιωμένη Bliss Point με αρωματική Μαύρη Τρούφα!
Αυτή η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει! Εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική, δείχνει περίπλοκη ενώ δεν είναι (καθόλου όμως!)
ΥΛΙΚΑ
(για 4 σάντουιτς):
- 8 Φέτες ψωμιού της αρεσκείας σας
- Μεγάλα αυγά (8 τμχ.)
- Αβοκάντο (2 τμχ.)
- Γραβιέρα Παλαιωμένη με Μαύρη Τρούφα Bliss Point (125 gr)
- Φρέσκο θυμάρι (1-2 κλωναράκια)
- Χυμός λάϊμ (μισό λάϊμ)
- Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (3-4 κουταλιές του γλυκού)
- Ραπανάκι (2-3 τμχ.)
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε στην τοστιέρα (ή στον φούρνο) το ψωμί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την τριμμένη Γραβιέρα με Μαύρη Τρούφα Bliss Point, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και αμέσως αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα αυγά να μαγειρευτούν, αλλά να μην στεγνώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από το αβοκάντο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες ή το περνάμε από τον τρίφτη και το μοιράζουμε πάνω από τις φέτες ψωμιού με λίγο χυμό λάιμ, αλάτι, και πιπέρι.
- Από πάνω τοποθετούμε το μείγμα με τα αυγά.
- Προσθέτουμε από πάνω και άλλη τριμμένη Γραβιέρα με Μαύρη Τρούφα Bliss Point για έξτρα απόλαυση και άρωμα!
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2-3 φέτες ραπανάκι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε αμέσως.