Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 200 γρ. Bliss Point παλαιωμένη γραβιέρα με θυμάρι (τριμμένη)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά για το σβήσιμο)
- 50 γρ. βούτυρο
- Λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι
- Οδοντογλυφίδες ή μαγειρικό σπάγκο για κλείσιμο
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία της γέμισης:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη γραβιέρα Bliss Point, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου στο πλάι δημιουργώντας “θήκες” χωρίς να τα κόψετε τελείως. Γέμισμα:
- Γεμίστε κάθε φιλέτο με το μείγμα της γραβιέρας. Κλείστε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο για να μη φύγει η γέμιση.
- Σοτάρισμα:
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σβήσιμο και μαγείρεμα:
- Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακινήστε το τηγάνι να λιώσει και να καλύψει το κοτόπουλο.
- Στο τέλος, προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι για φρεσκάδα και ισορροπία στη γεύση.
- Ψήσιμο:
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή βελουτέ πουρέ κουνουπιδιού, συνοδευμένο με ελαφριά σαλάτα πράσινων λαχανικών ή ψητά λαχανικά. Πασπάλισε λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα πάνω στο κοτόπουλο πριν το σερβίρισμα για πιο έντονη τυρένια γεύση!
Συνοδεύστε το γεμιστό κοτόπουλο με ένα δροσερό Ασύρτικο ή ένα αρωματικό Μοσχοφίλερο, που με τη φρεσκάδα και την οξύτητά τους θα ισορροπήσουν τέλεια τη γεμάτη γεύση της παλαιωμένης γραβιέρας και του βουτύρου.