Γεμιστό Κοτόπουλο με Bliss Point Παλαιωμένη Γραβιέρα με Θυμάρι

Facebook
Twitter
LinkedIn
gemisto kotopoulo me graviera
Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 200 γρ. Bliss Point παλαιωμένη γραβιέρα με θυμάρι (τριμμένη)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά για το σβήσιμο)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι
  • Οδοντογλυφίδες ή μαγειρικό σπάγκο για κλείσιμο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της γέμισης:
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη γραβιέρα Bliss Point, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  • Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου στο πλάι δημιουργώντας “θήκες” χωρίς να τα κόψετε τελείως. Γέμισμα:
  • Γεμίστε κάθε φιλέτο με το μείγμα της γραβιέρας. Κλείστε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο για να μη φύγει η γέμιση.
  1. Σοτάρισμα:
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρετε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  1. Σβήσιμο και μαγείρεμα:
  • Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέστε το βούτυρο και ανακινήστε το τηγάνι να λιώσει και να καλύψει το κοτόπουλο.
  • Στο τέλος, προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι για φρεσκάδα και ισορροπία στη γεύση.
  1. Ψήσιμο:
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή βελουτέ πουρέ κουνουπιδιού, συνοδευμένο με ελαφριά σαλάτα πράσινων λαχανικών ή ψητά λαχανικά. Πασπάλισε λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα πάνω στο κοτόπουλο πριν το σερβίρισμα για πιο έντονη τυρένια γεύση!

Συνοδεύστε το γεμιστό κοτόπουλο με ένα δροσερό Ασύρτικο ή ένα αρωματικό Μοσχοφίλερο, που με τη φρεσκάδα και την οξύτητά τους θα ισορροπήσουν τέλεια τη γεμάτη γεύση της παλαιωμένης γραβιέρας και του βουτύρου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα!