Cheese Icon
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Όταν το τυρί αυτή την εποχή του χρόνου είναι στα καλύτερά του!

Τώρα που δειλά δειλά τα πρώτα φώτα των εορτών ανάβουν, μας καλεί και η αναζήτηση μοναδικών γεύσεων και εμπειριών για τις γιορτές που έρχονται. Μια εξαιρετική παρέα μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα συναντηθεί στο τραπέζι μας για να μας συστήσει αυθεντικές τοπικές γεύσεις, οι οποίες είναι αναπόσπαστα ταυτισμένες με τις γαστρονομικές μας παραδόσεις και τη γευστική μας ταυτότητα.

Πλατώ Τυριών

Παραδοσιακές συνταγές που θα μας κάνουν να καθίσουμε ξανά στα γιορτινά τραπέζια των γιαγιάδων μας, αλλά με ένα twist. Σύγχρονες γεύσεις που συναρπάζουν, αλλά με ιστορία χρόνων. Εξέχουσα θέση στα χριστουγεννιάτικα καλέσματα δεν έχει άλλο από το ελληνικό τυρί, ένα έδεσμα που πολλοί υποστηρίζουν πως κρατάει ρίζες από την εποχή του Ομήρου.

Γεύσεις Ελλάδας

Σε αυτό το σημείο, στο σημείο ευδαιμονίας θα συναντηθούν τα βουνά της Χαλκιδικής, οι πλαγιές του Κιθαιρώνα, οι σπηλιές της Κρητικής γης και η αλμύρα του Αιγαίου, πιπέρια, θυμάρια, τρούφες δίνουν ραντεβού με τις αισθήσεις μας.

Το τυρί φοράει τα καλά του και κάθεται μαζί μας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πασπάλισε το στα ζυμαρικά σου, κατανάλωσε το ωμό ή ξάπλωσε το στο τηγάνι για να γίνει μαστιχωτό και να πλημμυρίσει η κουζίνα σου με αρώματα και γεύσεις.

ΠΡΟΣΙΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Γιορτινό Τραπέζι

Τώρα που ασφαλείς μπορούμε να κάτσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, θέλουμε να μοιραστούμε αναμνήσεις, χαρούμενες ιστορίες, δώρα, αγκαλιές και φυσικά αγαπημένες γεύσεις με φίλους και οικογένεια.

Είτε με μεγάλη παρέα είτε με λίγους και καλούς, ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι θα μοιραστούμε την αγάπη μας για το καλό φαγητό και θα γευτούμε τα πιο διαλεχτά τοπικά προϊόντα. Απολαυστικές δημιουργίες και εκλεκτές γεύσεις που θα μας ταξιδέψουν νοερά σε διάφορους προορισμούς του τόπου μας και που μας προσφέρουν απλόχερα οι παραγωγοί μας στη Bliss Point.

Χριστούγεννα Τραπέζι γιορτινό
Τις φετινές γιορτές τα προϊόντα Bliss Point, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους στο γιορτινό τραπέζι, θα γίνουν το καινούριο μας ‘’crush’’ και είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν όλους τους τύπους των καλεσμένων μας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Επειδή για εμάς στην Bliss Point οι γιορτές είναι μια σοβαρή υπόθεση, ψάξαμε και συγκεντρώσαμε 7 τύπους αυτών των ανθρώπων και είμαστε έτοιμοι να σας κάνουμε τις προτάσεις μας για να διασφαλίσετε ότι αυτός ο Δεκέμβρης θα τους μείνει αξέχαστος.
Cheese Icon

Ξέρει ακριβώς τί θέλει και εκτιμά το κλασικό.

Τα Χριστούγεννα για εκείνον είναι η ώρα για μία Συριανή Γραβιέρα, την οποία θα συνοδεύσει ένα φρουτώδες λευκό κρασί για να ξεπλύνει την αλμύρα του τυριού.

Παραδοσιακή συνταγή, μεστή γεύση.

Αυτό το άτομο είναι κάποιος που εκτιμά τις κλασικές γεύσεις, αλλά θέλει να κάνει και βόλτα στην άγρια πλευρά του δρόμου τη γιορτινή περίοδο.

Αυτός ο τύπος είναι τυχοδιώκτης και κυνηγάει έναν νέο κόσμο γεύσης. Ψάχνει να ανακαλύψει ένα πρόσφατα φτιαγμένο τυρί, ένα ανεξερεύνητο μυστικό. Είναι αυτός που θα εκτιμήσει το διαφορετικό και το ασυνήθιστο.

Για εσένα είναι το Κυανό. Το πρώτο ελληνικό Κυανό τυρί από 100% κατσικίσιο γάλα.

Όπως φανερώνει και το όνομά του είναι λάτρης της τοπικής κουζίνας.

Αυτό το άτομο θα εκτιμήσει μια επιλογή τυριών που παράγονται αποκλειστικά από μία συγκεκριμένη περιοχή. Και ποιός θα μπορούσε να τον κατηγορήσει άλλωστε. Έχεις κανείς αντίρρηση;

Για εσένα είναι το Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου. Ένα σπάνιο τυρί που παράγεται αποκλειστικά στην αριστοκράτισσα του Αιγαίου.

Αυτήν την ημέρα από όλες τις ημέρες ας κερδίσουν οι καλύτεροι. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο των καλύτερων.

Τυριά που έχουν στεφθεί πρωταθλητές και των οποίων η ποιότητα μπορεί να αφήσει τα υπόλοιπα στη σκιά τους.

Για εσένα είναι η αστεράτη Γραβιέρα Παλαιωμένη Σπηλιάς και ο βραβευμένος Κρασότυρος Ξηρός Κρήτης.

Αυτό το άτομο ξέρει ότι πρώτα τρώμε με τα μάτια και έτσι θέλει το τυρί του να θαμπώνει στο πιάτο πριν χορέψει στον ουρανίσκο.

Για εσένα είναι το Καπνιστό Κεφαλοτύρι Αιγαίου. Αυτά τα Χριστούγεννα τα θέλουμε λευκά όπως και την κορυφή της μακαρονάδας σου.

So let it snow!

Μπορεί να υπάρξουν αρκετοί ενδοιασμοί και πολλή σκέψη πριν πάρει την πρώτη του δαγκωματιά. Αλλά μόλις κάνει την αρχή θα κολλήσει και οι επόμενες δοκιμές θα γίνουν με όρεξη και θα ξέρει ότι έχει κάνει τη σωστή επιλογή τυριού.

Για εσένα είναι η Γωνιανή Μαλακή με Μαύρη Τρούφα. Μαλακό λευκό τυρί, άκρως εθιστικό με μια πινελιά ελληνικής μαύρης τρούφας. Θα χάσεις κάθε αυτοέλεγχο.

Previous
Next
Πλατώ Τυριών και Αλλαντικών

Φέτος τις γιορτές σκορπίστε γύρω σας μία νόστιμη γιορτινή χαρά. Εμείς στην Bliss Point έχουμε μια έκπληξη για εσάς κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κορυφαία δώρα για τους αγαπημένους σας και ξεχωριστές προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μία συλλογή από τα καλύτερα ελληνικά τυριά.