Τ υ ρ ο κ ο μ ε ί α Α φ έ ς Π α γ ώ ν η

Logo Turokomeio Pagonis
Ένα οικογενειακό τυροκομείο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και γνώσης.
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΓΩΝΗΣ

Λ ί γ α Λ ό γ ι α γ ι α τ ο Τ υ ρ ο κ ο μ ε ί ο

Η πόλη των Ερυθρών βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και στα σύνορα της Αττικής και της Βοιωτίας, με περίπου 4.000 κατοίκους.

Το οικογενειακό τυροκομείο Παγώνης στο Κριεκούκι μετρά περισσότερο από μισό αιώνα ζωής.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940 ήταν απλώς ένα μεγάλο καζάνι στην παλιά αυλή του πατρικού όπου παραγόταν το πρόβειο γιαούρτι, ένα πολύ γνωστό προϊόν της περιοχής. Η καθημερινή παραγωγή πουλιόταν σε ένα παγκάκι στον κεντρικό δρόμο.

Παγώνης
Cheese Icon
Cheese

Η Τ υ ρ ο κ ό μ η σ η

Τυριά Παγώνης

Το τυροκομείο ΠΑΓΩΝΗΣ παρασκευάζει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο για περισσότερα από 45 χρόνια. Το γάλα που λαμβάνεται σε καθημερινή βάση από τους περίπου 100 συνεργάτες κτηνοτρόφους ελέγχεται στο πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας νωπού γάλακτος στο τυροκομείο.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με προσοχή, με 100% ελληνικό γάλα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα πρότυπα ποιότητας.

Κάθε τυρί απολαμβάνει τη φροντίδα του τυροκόμου καθώς παρακολουθεί τα κεφάλια ένα προς ένα, από το αλάτισμα, μέχρι τις περιστροφές στην ωρίμανση και τη βαφή κάθε τυριού με το χέρι.

Εκεί κατασκευάζεται η εκπληκτική παλαιωμένη γραβιέρα με μαύρη καλοκαιρινή ελληνική τρούφα, και 100% ελληνικό γάλα.

Τυροκομείο Παγώνης
Τυριά Παγώνης