Τ υ ρ ο κ ο μ ε ί ο Τ υ ρ ο σ ύ ρ α

Logo turosura

Ένα μικρό τυροκομείο στην καρδιά των Κυκλάδων, παράγει μοναδικά προϊόντα με μακρά παράδοση.

ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ

Λ ί γ α Λ ό γ ι α γ ι α τ ο Τ υ ρ ο κ ο μ ε ί ο

Η Σύρος είναι ένα όμορφο νησί που βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και έχει περίπου 20.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι επίσης η πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το 2013 σχηματίστηκε μια μικρή ομάδα γαλακτοπαραγωγών, το Τυροκομείο Τυροσύρα , προκειμένου να υποστηρίξει τη δραστηριότητά τους και να συνεχίσει την κληρονομιά μετά το κλείσιμο του κύριου συνεταιρισμού του νησιού. Η οικογένεια η οποία διαχειρίζεται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λατρεύει τον τόπο και τα προϊόντα της και αποφάσισε να σώσει τις παραδοσιακές συνταγές και τις μεθόδους παρασκευής τυριών.

Προέρχονται από αγνό πάθος και αγάπη, τα προϊόντα τους παράγονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα του νησιού. Το τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ, και η Συριανή Γραβιέρα, οι διάσημες χρυσές γραβιέρες, είναι οι ναυαρχίδες τους.

Cheese Icon
Cheese

Η Τ υ ρ ο κ ο μ ί α σ τ η Σ ύ ρ ο

TYROSYRA07 F30151

Η παραγωγή τυριού του νησιού ξεκίνησε νωρίτερα το 1500, από τους καθολικούς ηγέτες του νησιού, οι οποίοι έφεραν από την Ιταλία την αγελάδα γαλακτοπαραγωγής και παρήγαγαν το πρώτο τυρί αγελάδας στην Ελλάδα. Έτσι έμαθαν οι ντόπιοι πώς να φτιάχνουν τυρί. Γι ‘αυτό τα προϊόντα μας από τη Σύρο έχουν πολλά κοινά με την παρμεζάνα.

Το 1994, το Σαν Μιχάλη εγγράφηκε επίσημα ως ΠΟΠ. Παράγεται με παραδοσιακή τεχνολογία τα τελευταία 60 χρόνια στο νησί και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους καταναλωτές. Το τυρί γεννήθηκε την εποχή που ο Ζαννής Κοντιζάς ήταν ο επικεφαλής του τοπικού συνεταιρισμού και δημιουργός του Σαν Μιχάλη. «Λίγη δεξιοτεχνία και λίγη τύχη”, και έτσι προέκυψε το νόστιμο τυρί μεγάλης ωρίμανσης με γάλα από τοπικά ζώα. Λόγω όλων αυτών επιτρέπεται μόνο 2 τυροκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο να παράγουν αυτό το τυρί. Το τυροκομείο Τυροσύρα είναι ένα από αυτά. Επιπλέον, είναι τιμή που ο δημιουργός του Σαν Μιχάλη εξακολουθεί να συμβουλεύει εμάς και το τυροκομείο.

Η Τυροσύρα είναι μια μικρή μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων με περιορισμένη παραγωγή που απορροφούμε αποκλειστικά εμείς για όλη την Ελλάδα. Αν λοιπόν δεν είστε αρκετά τυχεροί για να ταξιδέψετε στη Σύρο, έχουμε δεσμευτεί να σας την προσφέρουμε εμείς.

TYROSYRA07 F30151