Γραβιέρα Παλαιωμένη με Θρούμπι

Στην Κρήτη συνήθιζαν να καλύπτουν το τυρί με φύλλα θρούμπης για να αποκτήσει το τυρί τη γεύση του.

Η παλαιωμένη Γραβιέρα με Θρούμπι εμπνεύστηκε από αυτόν τον τρόπο, όπου προστίθεται όμως το θρούμπι με το χέρι σε κάθε κεφάλι ξεχωριστά επιτρέποντας όμως στα αρώματά του να το εμπλουτίσουν με μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Πρόβειο

ΠΡΟΒΕΙΟ

crete

ΚΡΗΤΗ

WORLD CHEESE AWARDS Silver
*
tirbouson

Ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό κρασί από Μαλαγουζιά και συνοδεύεται με πιτάκια, λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο.