fbpx

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Καπνιστό Κεφαλοτύρι Αιγαίου είναι ένα εξαιρετικής ποιότητος τυρί και παράγεται από κατσικίσιο γάλα στην καρδιά του Αιγαίου. Περιέχει φρέσκο Ελληνικό γάλα που συλλέγεται από κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα στο νησί της Ίου. Το ιδανικό μικροκλίμα του νησιού, οι θαλασσινοί άνεμοι και η αλμύρα της θάλασσας, διακρίνονται σε κάθε γευστική μπουκιά. Είναι ένα τυρί μακράς παλαίωσης που αφού καπνιστεί με ξύλα δρυ και αρωματικά χόρτα, ωριμάζει τουλάχιστον 8 μήνες, σε ιδανικές συνθήκες στο ψηλότερο σημείο του νησιού.

 

Το ευχάριστο καπνιστό άρωμα, η γλυκιά γεύση, ο θαλασσινός χαρακτήρας του θα χαραχτούν στη γευστική μνήμη κάθε ουρανίσκου. Η επίγευση διαρκεί και δίνει πόντους στην απόλαυση που ολοκληρώνει το ταξίδι.

 

Ο καπνιστός χαρακτήρας και η πλούσια γλυκιά γεύση μπορεί να μετατρέψει τη συνταγή σας σε ένα συναρπαστικό πιάτο. Μπορεί να δώσει με το χαρακτήρα του ιδιαίτερη γεύση σε πολλές συνταγές της Ελληνικής κουζίνας αλλά και σε εξωτικά πιάτα. Ένα καπνιστό κατσικίσιο τυρί για ένα πλατώ τυριών δημιουργεί μόνο του την έκπληξη. Συνδυάστε το με παξιμάδια χαρουπιού, αποξηραμένα φρούτα και άγρια ρόκα. Ιδανικό του ταίρι το Μαντηλάρι και το Λημνιό, ενώ συνδυάζεται άριστα με πολλά από τα κρασιά του Αιγαίου. Απευθύνεται με πάθος στους λάτρεις των απολαυστικών στιγμών.

 

  1. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ
  2. ΤΟ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ
  3. ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
  4. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ