fbpx

ΚΥΑΝΟ

Το ΚΥΑΝΟ είναι το πρώτο Ελληνικό μπλε τυρί και παράγεται από κατσικίσιο γάλα. Περιέχει φρέσκο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας. Το ιδανικό μικροκλίμα, το φρέσκο γάλα από τα κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα, αποτελούν την τέλεια βάση για ένα μοναδικό προϊόν με ιδιαίτερη υφή και γεύση.

Το ΚΥΑΝΟ ωριμάζει ήσυχα και αργά για 2 τουλάχιστον μήνες σε ειδικά διαμορφωμένους υπόγειους θαλάμους, για να αναπτυχθεί αργά ο μπλε μύκητας roqueforti στο εσωτερικό του και να αποκτήσει τη λεπτή, πλούσια γεύση του. Η συνταγή του, δημιουργήθηκε μετά από έρευνα χρόνων και αναπτύχθηκε με την βοήθεια έμπειρων Γάλλων τυροκόμων.

 

Έχει απαλή και ώριμη γεύση, με την διακριτική γευστική παρουσία του μπλε μύκητα, που δίνει και το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα. Η απόλαυση ολοκληρώνεται με πλούσια μακριά επίγευση που ολοκληρώνει την γευστική εμπειρία.

 

Η ιδιαίτερα πικάντικη αλλά πλούσια γεύση σας δίνει την δυνατότητα να συνδυάσετε το ΚΥΑΝΟ τόσο με έντονες όσο και με απαλές γεύσεις. Ιδανικό συστατικό στις απλές αλλά και πιο πολύπλοκες συνταγές. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ένα πλατώ τυριών ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει με την όψη και το άρωμα του. Συνδυάστε το με κράκερ ή πολύσπορο ψωμί, φρέσκα φρούτα όπως οι φράουλες και τα σταφύλια. Ιδανικό ταίρι του το κρασί Vinsanto από την Σαντορίνη, αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με τα αφρώδη κρασιά από το Αμύνταιο και την Ζίτσα. Μια γευστική έκπληξη για όποιον επιδιώκει νέες συγκινήσεις.

 

  1. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ
  2. ΤΟ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
  3. ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
  4. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΚΡΑΚΕΡ Η ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ