ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ BLISS POINT ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ

Facebook
Twitter
LinkedIn
kotopoulo gemisto

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ή μπούτι

6 Λιαστές Ντομάτες [άν δεν έχετε βάζετε φρέσκιες]

125γρ Bliss Point Παλαιωμένη Γραβιέρα με Θυμάρι (σε 4 μπαστουνάκια)

Αλάτι – Πιπέρι

1/2 ποτ. κρασιού λευκό κρασί

2 φέτες Μπέικον κομμένες σε λωρίδες

τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι, αλειμμένο με πινέλο, με ελάχιστο ελαιόλαδο και το κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος, χωρίς να χωριστούν σε δύο κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το καθένα με 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπέϊκον και από 2 μπαστουνάκια Bliss Point Παλαιωμένη Γραβιέρα με Θυμάρι. [Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες προκειμένου να μην ανοίξουν τα φιλέτα].

Βάζουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ. λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα 2 γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου. Τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές τα σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.

Σε μικρό λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα, και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι [και λίγο νερό αν χρειαστεί] και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου. * Τα πρώτα 20-25 λεπτά σκεπάστε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο να ψηθεί μέσα χωρίς να «αρπάξει» και ένα τέταρτο πριν βγάλετε το φαγητό ανοίξτε το για να πάρει ωραίο χρώμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα!