Ελληνικά Τυριά

Cheese Icon

Είναι ευλογία να είσαι καλά και να απολαμβάνεις την ζωή και το καλό φαγητό.
Αυτό οι Bliss Pointers το γνωρίζουν καλά!

Η Παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς παράγεται στην Κρήτη και όπως μας φανερώνει το όνομα της έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παλαίωσης για 12 μήνες.

Η παλαιωμένη μαύρη γραβιέρα με τρούφα παράγεται στη Βοιωτία αποκλειστικά με πρόβειο γάλα από την περιοχή και μαύρη τρούφα που συλλέχθηκε στα βουνά της Χαλκιδικής.

Το τυρί Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου είναι ένα από τα πιο σπάνια τυριά παγκοσμίως, καθώς παράγεται μόνο σε 2 τυροκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο, στο μικρό νησί της Σύρου, μόνο με γάλα από τις λίγες αγελάδες του νησιού.

Μια μοναδική γραβιέρα σε κόκκινο κρασί από την Κρήτη. Παρασκευάζεται κυρίως με πρόβειο γάλα, δίνοντας μια πλούσια γεύση ενώ η μοναδικότητά του βασίζεται στον εκπληκτικό συνδυασμό τυριού και κρασιού αφού παλαιώνει αργά σε οινολάσπες από επιλεγμένη ποικιλία κρασιού ξινόμαυρου.

Στην Κρήτη συνήθιζαν να καλύπτουν το τυρί με φύλλα θρούμπης για να αποκτήσει το τυρί τη γεύση του.

Ένα μοναδικό τυρί από την Κρήτη με εκρηκτικό συνδυασμό, καθώς περιέχει πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένες φυλές της Κρήτης και οινολάσπες του ξινόμαυρου που ταξιδεύουν για εμάς από το Αμύνταιο της Φλώρινας.

Η Συριανή γραβιέρα μας οδηγεί στο κοσμοπολίτικο νησί της Σύρου, η οποίο παράγεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια στο νησί.

Ένα εκπληκτικό τυρί με εξαιρετικό συνδυασμό 4 πιπεριών. Παράγεται με γάλα από επιλεγμένες φυλές ορεινής Κρήτης.

Το Κρητικό θυμάρι, ονομαστό για ποιότητα και τα αρώματά του, δεν θα μπορούσε να λείπει στον συνδυασμό με μιας εξαιρετικής ποιότητα κρητική γραβιέρα.

Η παλαιωμένη γραβιέρα με άγριο σκόρδο παράγεται στην Κρήτη σε συνδυασμό με άγριο ελληνικό σκόρδο από την Μακεδονία.

Ένα τυρί μοναδικής έμπνευσης που παρασκευάζεται με μια συνταγή εμπνευσμένη από την αύρα του Αιγαίου. Η πλούσια γεύση του οφείλεται στο διάσημο κατσικίσιο γάλα της Ίου σε συνδυασμό με το φυσικό κάπνισμα από ξύλο οξιάς και θρούμπης

Το ΚΥΑΝΟ είναι το πρώτο Ελληνικό μπλε τυρί και παράγεται από κατσικίσιο γάλα. Περιέχει φρέσκο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από κοπάδια που βόσκουν ελεύθερα στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Γωνιανή με Τρούφα είναι ένα νόστιμο παραδοσιακό κρητικό μαλακό λευκό τυρί, που θέλαμε να βάλουμε μια ιδιαίτερη πινελιά, οπότε προσθέσαμε αρωματική ελληνική μαύρη τρούφα.