Παραγωγοί

Ένα οικογενειακό τυροκομείο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και γνώσης.

Το τυροκομείο ΠΑΓΩΝΗΣ παρασκευάζει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο για περισσότερα από 45 χρόνια.

Το γάλα που λαμβάνεται σε καθημερινή βάση από τους περίπου 100 συνεργάτες κτηνοτρόφους ελέγχεται στο πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας νωπού γάλακτος στο τυροκομείο.

Η οικογένεια Στειακάκη από το 1952 και για 3 γενιές συνεχίζει σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις την παραγωγή εξαιρετικών τυροκομικών προϊόντων.

Από το 1952, ο Γεώργιος Στειακάκης και η γραβιέρα του με την ιδιαίτερη συνταγή, δημιουργούν τον δικό τους μύθο. Είναι ένας από τους πρώτους τυροκόμους στην Κρήτη που πηγαίνει στη Γαλακτοκομική σχολή της Λάρισας και μελετά την τυροκομία.

Σήμερα το τυροκομείο Στειακάκη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση τριών γενεών.

Ένα μικρό τυροκομείο στην καρδιά των Κυκλάδων, παράγει μοναδικά προϊόντα με μακρά παράδοση.

Το 2013 σχηματίστηκε μια μικρή ομάδα γαλακτοπαραγωγών, το Τυροκομείο Τυροσύρα, προκειμένου να υποστηρίξει τη δραστηριότητά τους και να συνεχίσει την κληρονομιά μετά το κλείσιμο του κύριου συνεταιρισμού του νησιού.

Η οικογένεια η οποία διαχειρίζεται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λατρεύει τον τόπο και τα προϊόντα της και αποφάσισε να σώσει τις παραδοσιακές συνταγές και τις μεθόδους παρασκευής τυριών.

Στο Τυροκομείο Αρβανίτη, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ενημέρωση και η λήψη των επόμενων βημάτων τους προς το μέλλον είναι πρώτα το να είμαστε πάντα πιστοί στις αρχές μας.

Η ιστορία του τυροκομείου χρονολογείται το 1980 και είναι γεμάτη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η οικογένειά Αρβανίτη ασχολείται με την παραγωγή τυριών για τρεις γενιές.

Κληρονόμησε την παράδοση της τέχνης της τυροκομίας και ανέπτυξε περαιτέρω την παραδοσιακή ελληνική γεύση.

Η επιτυχία του τυροκομείου συνίσταται κυρίως στο γεγονός ότι σε καθημερινή βάση έχουν άμεση πρόσβαση σε φρέσκο, ποιοτικό γάλα.

Το τυροκομείο ξεκίνησε το 2007 με πρωτοβουλία του Δήμου της Ίου με σκοπό να αναδείξει την παράδοση του νησιού στην τέχνη της τυροκομίας, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το 2013, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξή του, το τυροκομείο άλλαξε τον χαρακτήρα του από κρατικό σε ιδιωτικό, ανεβάζοντας όλο και περισσότερο το φραγμό παραγωγής και ποιότητας.

Η ιστορία του παραδοσιακού τυριού άλμης «Ασή Γωνιά» ξεκινά το 1949 όταν ο μπάμπας Σταύρος Πλυμάκης, πατέρας του Σήφη, τυροκομούσε το γάλα των προβάτων του στο μητάτο του στα βουνά της Ασή Γωνιάς, ένα κτηνοτροφικό χωριό των Λευκών Ορέων στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.