Σπαγγέτι Αλ Όλιο με Bliss Point!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spaghetti aglio e olio2

Απογειώστε μια κλασσική ιταλική συνταγή με την παλαιωμένη ελληνική γραβιέρα σκόρδου!

Η παλαιωμένη γραβιέρα με άγριο σκόρδο Bliss Point παράγεται στην Κρήτη σε συνδυασμό με άγριο ελληνικό σκόρδο από την Μακεδονία.

Το ευεργετικό για την υγεία άγριο σκόρδο, προσφέρει μια ιδιαίτερη μεσογειακή γεύση στο τυρί και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πολύ νόστιμη γραβιέρα.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
  • 90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 σκ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του
  • 1-4 πρέζα μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 100 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα με άγριο σκόρδο Bliss Point + έξτρα για το σερβίρισμα

preview01

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας.
  3. Η φωτιά πρέπει να είναι μεσαία προς χαμηλή για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
  4. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα το γούστο μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Βουτάμε τα μπαλάκια τυριού στο ρόδι και τα σερβίρουμε.
  6. Μόλις το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  7. Παίρνουμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  8. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  9. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, , την παλαιωμένη γραβιέρα με άγριο σκόρδο Bliss Point και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  10. Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παλαιωμένη γραβιέρα με άγριο σκόρδο Bliss Point και φύλλα βασιλικού.
  11. Απολαμβάνουμε τη μακαρονάδα μας με ένα ποτήρι λευκό κρασί Βηλάνα

Καλή σας όρεξη!!!

preview01

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα!