ΣΤΡΙΦΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ BLISS POINT!

Facebook
Twitter
LinkedIn
headerSTRIFTIKREMMIDOPITA

Φτιάξτε μια νόστιμη και ζουμερή πίτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και Γραβιέρα Παλαιωμένη με Τέσσερα Πιπέρια Bliss Point!

Η Παλαιωμένη Γραβιέρα Bliss Point προσδίδει μια πικάντικη γευστική νότα και θα κάνει την κρεμμυδόπιτά σας ξεχωριστή!

Τυροκομείται με αγνά υλικά, καθώς παράγεται με φρέσκο γάλα από αιγωπρόβειες επιλεγμένες φυλές ορεινής Κρήτης.

Με ειδική συνταγή και τεχνική, εξαιρετικά επιλεγμένοι αρωματικοί κόκκοι 4 ειδών πιπεριού αναμιγνύονται με το τυρί δίνοντάς του μια έντονη και πικάντικη γεύση χωρίς να καλύπτονται τα αρώματα του τυριού.

ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα):

  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια επιλογής σας, καθαρισμένα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. Γραβιέρα Παλαιωμένη με Τέσσερα Πιπέρια Bliss Point
  • 6 Χωριάτικα Φύλλα για πίτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
preview01
preview02
preview03

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, βαλσάμικο, ζάχαρη, θυμάρι και σοτάρουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Κατά την διάρκεια, ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να καραμελώσουν καλά.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ. Τρίβουμε την Παλαιωμένη Γραβιέρα Bliss Point και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε τα φύλλα ένα-ένα, βάζουμε σε μία πλευρά μία σειρά από το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα.
  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 29 εκατοστών έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία σπείρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter

Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα!